Beboerboka‎ > ‎

8. Arrangementer

17. mai

I Husebygrenda har vi feiret 17. mai siden 1950. De første årene kom Gardemusikken hit ca. kl. 7 om morgenen og spilte ved Mimrehaugen. Da ble flagget heist. Så dro barna på skolene sine. Når alle var hjemme igjen, ca. kl. 13, gikk vi i Grendatog. De som hadde instrumenter dannet orkester. Det var sang og jubel. Etterpå var det kaker, brus og lek med premier ved Mimrehaugen.

Grendafeiringen 17. mai har holdt seg i alle år. Festkomitéen deler ut invitasjon i postkassene og oppfordrer alle til å ta med kaker og kaffe/te som selges for noen kroner. Vi møtes (ta gjerne med venner og familie), synger, går i tog, spiser kaker, drikker brus, prater sammen, leker og konkurrerer. For å komme i kontakt med arrangementskomitéen - for eksempel for å tilby din innsats, send en e-post til styret.

St. Hansaften

I "urtiden" ble sankthansaften feiret med bål på Pinnejordet (nedenfor barnehagen). Denne tradisjonen er for noen år siden tatt opp igjen og utvidet, og det arrangeres nå årvisse jonsokfeiringer (dog væravhengig). For å komme i kontakt med arrangementskomitéen - for eksempel for å tilby din innsats, send en e-post til styret.

1. søndag i advent

Grenda markerer også 1. søndag i advent. Grana på Mimrehaugen pyntes med julelys som tennes. Etter sang og tenning av juletreet går vi i fakkeltog til barnehagen hvor det serveres gløgg og pepperkaker. For å komme i kontakt med arrangementskomitéen - for eksempel for å tilby din innsats, send en e-post til styret.

For å se (foreslåtte) datoer for andre faste arrangementer som vår- og høstdugnad, se menypunktet Grenda-kalender.
Comments